een overlijden melden?
0181-276544 | dag en nacht 
0181-276544
dag en nacht
› wensenregeling

Wensen en vooruitregeling

Heeft u nu al vragen over een uitvaart die in de toekomst zal plaatsvinden? Is er iemand in uw naaste omgeving die niet lang meer te leven heeft? Misschien vraagt u zich af wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een afscheid? Of wellicht wilt u uw kinderen en naasten de zorg uit handen nemen als u zelf komt te overlijden? Neem dan contact met ons op.

Wat uw vraag ook is, wij helpen u graag het antwoord te vinden. We komen bij u thuis om uw vragen te bespreken en de verschillende mogelijkheden toe te lichten. Wilt u liever op onze kantoorlocatie langskomen dan kan dat vanzelfsprekend ook. Op verzoek geven wij u een indicatie van de kosten. Als u wilt, noteren en bewaren wij uw wensen tot het zover is. Op dat moment is één telefoontje voldoende om alles in gang te zetten.

Een ‘wensenregeling’ is kosteloos, vertrouwelijk en zonder enige verplichting.

Een korte wensenregeling vindt u hier: wensenformulier. U kunt dit document downloaden, invullen en in uw eigen administratie bewaren of bij ons afgeven.
De uitgebreidere versie is een wensenregeling-boekje waarin tevens belangrijke aandachtspunten zijn opgenomen en waar uw specifiekere wensen voor de uitvaart kunnen worden genoteerd. Dit kunt u bij ons aanvragen, telefonisch of via mail of bij een bezoek aan ons kantoor.


Testament

Wanneer u overlijdt en u heeft geen testament opgesteld, dan wordt uw nalatenschap verdeeld volgens de regels van het ‘versterferfrecht’. Hierin staat aangegeven wie recht hebben op uw vermogen. Deze rechthebbenden zijn uw erfgenamen.

Door het opstellen van een testament kunt u afwijken van de standaardregels van het versterferfrecht. U kunt bijvoorbeeld voorwaarden en bepalingen opleggen of uitsluiten.

Opmaken door notaris:

Een testament laat u opmaken door een notaris. De notaris laat bij het Centraal Testamentenregister in Den Haag inschrijven dat u een testament heeft opgemaakt.


Verzekering

Ongeacht waar u bent verzekerd, het staat u altijd vrij de uitvaart te laten verzorgen door Boon en Blok uitvaartverzorging.

Soorten uitvaartverzekeringen:

  1. Naturaverzekering
  2. De verzekeraar levert de diensten die in het pakket zijn opgenomen. Maar de naturaverzekering dekt lang niet alle kosten. Naast deze verzekering wordt soms een bedrag apart gezet of een sommenverzekering afgesloten.


  3. Naturabedrag verzekering
  4. Bij overlijden wordt een vast bedrag uitgekeerd dat aan de uitvaart moet worden besteed.


  5. Sommenverzekering
  6. Bij overlijden wordt een vast bedrag uitgekeerd dat nabestaanden vrij kunnen besteden.


Keuzevrijheid:

Met een naturapakket of naturabedrag lijkt alles geregeld maar dat is lang niet altijd zo. Ook al wenst uw verzekeraar dat u met een bepaalde uitvaartondernemer in zee moet gaan: u bent zelf vrij om de uitvaart door ons te laten regelen. De verzekeraar keert dan rechtstreeks het bedrag uit waar u recht op heeft. Wij verzorgen de afhandeling van de polis voor u.