een overlijden melden?
0181-276544 | dag en nacht 
0181-276544
dag en nacht
› uitvaart en keuzes

Wat te doen bij overlijden?

Als uw naaste overlijdt moet er in korte tijd veel geregeld worden. De belangrijkste punten voor de eerste melding zijn:

 1. Bel de huisarts

 2. Bel Boon en Blok uitvaartverzorging
 3. Neem contact op: 0181-276544. Astrid en Paméla zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.


 4. Testament / Wilsbeschikking
 5. Een testament bepaalt veel en is bekend bij de notaris of bij het Centraal Testamentenregister. Ook kan er een (donor)codicil zijn waarin bepalingen zijn opgenomen over de uitvaart of waarin het donorschap van organen, legaten van bepaalde sieraden of bijzondere meubels zijn vermeld.


 6. Uitvaartverzekering
 7. Is er een uitvaartverzekering afgesloten? U maakt uw eigen keuze voor een uitvaartondernemer, hier bent u altijd vrij in.


Van dag tot dag

Hoe zien de dagen richting de uitvaart er (mogelijk) uit?

 1. Dag 1: het overlijden
 2. De huisarts stelt het overlijden vast en daarna belt u ons met de melding van het overlijden. We maken een afspraak wanneer we bij u langs komen en bespreken wat er die dag verder nog kan of moet gebeuren.
  Op de eerste dag bespreken we de datum van de uitvaart, welke locaties er besproken moeten worden (kerk, begraafplaats, crematorium etc.) en ook de mogelijke opzet van de uitvaart.

  Wanneer het overlijden plaatsvond in een ziekenhuis of zorginstelling verzorgen wij het vervoer naar de door u gewenste locatie. U heeft alle tijd om hierin uw keuze te bepalen.


 3. Dag 2, 3 en 4: de dagen van de keuzes
 4. Op de tweede dag kiezen we met u de rouwkaart uit en verzorgen we de eventuele advertentie(s). We maken een drukproef van de kaart voor u ter goedkeuring. U kunt ervoor kiezen zelf de enveloppen te schrijven of dit aan ons over te laten. U ontvangt van ons een prijsindicatie en helderheid in de kosten. Wij verzorgen op de 2e of 3e dag de aangifte.

  Op de derde dag zijn de volgende zaken bekend: rouwauto, volgauto’s, bloemen, catering, kist, dankkaartje of bidprentje, speciale wensen.

  Op de vierde dag bespreken we, afhankelijk van de keuze voor de uitvaart, de inhoud en volgorde van het afscheid. De gemaakte afspraken nemen we met u door, zodat voor iedereen duidelijk is wat er geregeld wordt.


 5. Dag 5: de puntjes op de i
 6. Dit is de dag van het afronden van de afspraken. We nemen alles rond de uitvaart nog een keer met u door. Soms is het ook een dag van (veel) bezoek met de mogelijkheid voor condoleren en afscheid nemen.


 7. Dag 6: de dag van de uitvaart
 8. Belangrijk is dat u deze dag volledig de aandacht kunt hebben voor het afscheid en dat niets u daarvan hoeft af te leiden. Wij zijn op de achtergrond actief en zijn er deze dag organisatorisch en ondersteunend voor u.


Locaties

Boon en Blok uitvaartverzorging heeft toegang tot alle beschikbare locaties in de regio zoals uitvaartcentra, kerken, aula’s en andere afscheidslocaties. Wij kennen ze en hebben afspraken gemaakt over de door ons gewenste dienstverlening. Afscheid nemen op een locatie naar uw eigen keuze behoort eveneens tot de mogelijkheden.